Werken bij DNB is werken aan vertrouwen

Werken aan vertrouwen. In een professionele werkomgeving die door de actualiteit en de dynamiek van de financiële wereld op een hoog peil staat. Multidisciplinair, in een internationale context. Bij een organisatie met een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid - wát we doen, doet er toe. En dat doen we met integriteit, loyaliteit en een groot saamhorigheidsgevoel. Onze succesfactoren.


Bedenk jij de oplossingen voor de financiële vraagstukken van nu?

Boodschappen die duurder worden, klimaatverandering, cybercrime en de opkomst van AI. Zomaar een greep maatschappelijke ontwikkelingen die een grote impact hebben op ons financiële systeem. Bij De Nederlandsche Bank draagt jouw inzicht bij aan oplossingen om de Nederlandse economie gezond te houden.

Enkele van onze kernthema's:

Inflatie

Je energierekening stijgt, er liggen minder spullen in je winkelmandje, en voor een kopje koffie op het terras reken je opeens meer af: inflatie. Daarbij worden prijzen steeds hoger en dus je euro steeds minder waard. Terwijl stabiliteit en een voorspelbare ontwikkeling op de lange(re) termijn juist cruciaal zijn voor het goed functioneren van de economie. DNB streeft daarom naar lage en stabiele  inflatie.

Bescherm jij ons spaargeld tegen AI-phishing?

Wie kent ze niet: frauduleuze berichten die je verleiden om onterechte betalingen te doen of om gegevens te delen. Rechtstreeks (phishing) of via een valse website (spoofing). Soms zorgt het kromme taalgebruik ervoor dat er alarmbellen bij de ontvanger afgaan. Maar AI-tekstgenerators schrijven al perfect Nederlands en zetten met online-informatie een zeer overtuigend verhaal neer. Voordat je het weet is je spaarrekening leeg. Nóg erger is het als de betaalsystemen van een bank zelf gehackt worden. Dan is mogelijk het spaargeld van een hele grote groep mensen in één keer weg. DNB helpt met ethische hacks de financiële sector zich te wapenen tegen dit soort aanvallen.

Hoe helpen we onze economie en financiële sector verantwoord te verduurzamen?

Veel bedrijven en consumenten ‘doen’ inmiddels al iets duurzaams. Denk aan groene daken of zonnepanelen. Spullen laten repareren in plaats van weggooien. Maar de klimaat- en milieuproblemen zijn breed. De opwarming van de aarde. Bepaalde grondstoffen die opraken. Wateroverlast door hoosbuien. Hongersnood of hogere voedselprijzen door verdroging. Gezondheidsschade door vervuiling. DNB streeft naar financiële stabiliteit en duurzame welvaart: ons werk wordt er dus ook direct door geraakt en beïnvloed.

Voorkom jij dat ons financieel vertrouwen krimpt door witwassen?

Criminele en terroristische organisaties en personen wassen geld wit om hun activiteiten te financieren. Uiteindelijk betaalt de ‘gewone’ burger de prijs. Bijvoorbeeld via hogere belastingen omdat het duurder wordt om de wet te handhaven. Of omdat corruptie het vertrouwen in, en daarmee de stabiliteit van onze economie ondermijnt. DNB ziet erop toe dat financiële instellingen er alles aan doen om te voorkomen dat criminelen en terroristen geld witwassen. Dit wordt de 'poortwachtersfunctie’ van financiële instellingen genoemd.

Jouw inzicht is voor iedereen van waarde

Bij De Nederlandsche Bank werk je dagelijkse mee aan de financiële thema’s die spelen in de maatschappij. Jij kunt daar werk van maken. Vanuit je eigen expertise draag je bij aan financiële stabiliteit en duurzame welvaart voor alle inwoners van Nederland.

Contact opnemen

Heb je een specifieke vraag of wil je meer weten over werken bij De Nederlandsche Bank?
Neem dan contact met ze op via

Bezoekadres

Spaklerweg 4
1096 BA Amsterdam
Nederland

Contact en website

recruitment@dnb.nl

Werken-bij-site

Vacatures bij De Nederlandsche Bank

Bekijk hieronder de vacatures die bij De Nederlandsche Bank worden aangeboden

Medewerker Screening
De Nederlandsche Bank
Werk mee aan de veiligheid van medewerkers, informatie en waarden van DNB als medewerker Screening.
Amsterdam € 2.870 - € 4.490
12-04-2024
Platform Engineer DevOps
De Nederlandsche Bank
Vervul een essentiële rol in het realiseren van onze digitale agenda als Platform engineer DevOps bij DNB.
Amsterdam € 3.700 - € 6.100
12-04-2024
Beoordelingsspecialist Bedrijfsprocessen en Veiligheid
De Nederlandsche Bank
Beoordeel aangevraagde werkzaamheden in ons zwaarbeveiligde Cash Centre als beoordelingsspecialist Bedrijfsprocessen en Veiligheid bij DNB.
Amsterdam € 2.870 - € 4.490
12-04-2024
Business intelligence analist
De Nederlandsche Bank
Maak van data inzicht in betalingsverkeer en monetaire operaties als business intelligence analist bij DNB.
Amsterdam € 4.300 - € 6.100
12-04-2024
Coördinator business implementatie en rolbeheer IAM
De Nederlandsche Bank
Draagt bij aan de implementatie van IAM beleid binnen DNB en draagt zorg voor het ontwikkelen en onderhouden van het rollenmodel.
Amsterdam € 4.300 - € 6.100
12-04-2024
Centralist-Beveiliger
De Nederlandsche Bank
Bewaak geld, goud, gegevens én mensen als centralist-beveiliger bij DNB. In deze afwisselende functie verricht je alle voorkomende beveiligingswerkzaamheden. De beveiliging draait 24/7 in een dag-, avond- en nachtdienst.
Amsterdam € 2.600 - € 3.800
12-04-2024
Communicatieve Microsoft Fabric engineer
Top vacature
De Nederlandsche Bank
Help interne klanten zoveel mogelijk uit de mogelijkheden te halen als Microsoft Fabric Engineer bij DNB.
Amsterdam € 3.700 - € 5.200
12-04-2024
Security architect
De Nederlandsche Bank
Vervul een essentiële rol in het realiseren van onze digitale agenda als solution architect security bij DNB.
Amsterdam € 5.300
11-04-2024
Specialist Vals geld
De Nederlandsche Bank
Bescherm het vertrouwen in de euro als specialist Vals geld bij DNB. Met geavanceerde technische apparatuur analyseer je de papiersoort, de gebruikte inkt en de druktechniek. Ook speur je naar...
Amsterdam € 3.280 - € 5.200
11-04-2024
Senior Digital Success Manager
De Nederlandsche Bank
Zet je collega’s in hun kracht met Microsoft 365 als Digital Success Manager bij DNB.
Amsterdam € 4.300 - € 7.000
09-04-2024