logo actuarisnl.nl

Manager Balance Sheet Management - PwC


Amsterdam, Rotterdam of Utrecht -
In ons dynamische team help je uiteenlopende klanten met complexe problemen en uitdagende vraagstukken op het gebied van balansoptimalisatie, kapitaalplanning, scenario ontwikkelingen, ORSA en Recovery plannen, risico limieten, herverzekering en ALM en overige kwantitatieve consulting in brede zin.


Heb jij een kwantitatieve studie afgerond en vind je persoonlijke ontwikkeling en plezier belangrijk? Wil je jouw visie en inzichten delen met een breed scala aan klanten? Diversiteit, verschil van inzicht en eigen meningsvorming staan centraal in jouw ontwikkeltraject. In ons dynamische team help je uiteenlopende klanten met complexe problemen en uitdagende vraagstukken op het gebied van balansoptimalisatie, kapitaalplanning, scenario ontwikkelingen, ORSA en Recovery plannen, risico limieten, herverzekering en ALM en overige kwantitatieve consulting in brede zin. Kom jij ons team versterken?  

Hoe ziet je werk eruit?

Je ontwikkelt je competenties en klantencontacten binnen onze brede Risk Modeling Services praktijk in Amsterdam, Rotterdam of Utrecht en werkt aan opdrachten voor met name verzekeraars en beleggingsinstellingen. Hun succes is mede afhankelijk van jouw materie kennis, digitale vaardigheden, strategisch inzicht, communicatieve kwaliteiten en innovatie kracht. Je werkt samen met  collega’s en experts uit andere teams om vanuit verschillende disciplines onze klanten zo goed mogelijk te kunnen helpen en om jouw ontwikkelingsproces zo breed mogelijk te maken. Naar gelang je interesses en ambities kun je je onder andere bezighouden met de volgende werkzaamheden:

 • Modelleren, waarderen en valideren van (risico)kapitaalmodellen; 
 • Opstellen en adviseren over ORSA, SFCR, VCP en kapitaal generatie modellen (OCG)  ;
 • Ondersteunen bij fusie- en overnametrajecten; 
 • Modelleren, waarderen, valideren en auditen van financiële risico’s, van actuariële modellen en market risk modellen;
 • Ondersteunen, opstellen, adviseren en beoordelen over financiële, klimaatgerelateerde en economische scenario modellen; 
 • Inzicht geven in herverzekeringsoplossingen en effecten van mogelijke kapitaalmarkt instrumenten; 
 • het verder uitwerken van de impact van klimaatrisico (en ESG in zijn algemeenheid) op het risicoprofiel van onze klanten en van de vertaling in de modellering van risico’s; 
 • adviseren van klanten over nieuwe technieken en ontwikkelingen op het gebied van balansbeheer. 

Wie ben je?

Je bent iemand die van uitdagingen houdt en nieuwsgierig is naar de mogelijkheden om onze klanten zo goed mogelijk te adviseren. Je hebt een eigen visie en mening en bent bereid je uit te spreken binnen een team van klanten en collega’s. Je wilt daarom graag ervaring opdoen binnen verschillende specialistische vakgebieden om erachter te komen wat het beste bij je past. Je wilt groeien, relaties opbouwen en het beste uit jezelf en je collega’s halen.

 • Je hebt een afgeronde academische opleiding Econometrie, Financial Risk Management, Quantitative Finance, Actuariële Wetenschappen, Wiskunde of een vergelijkbare technische studie;
 • Je bent waar nodig in staat om met creatieve en innovatieve oplossingen te komen; 
 • Je vindt het leuk om in een team nieuwe proposities te ontwikkelen; 
 • Je wilt je eigen competenties verder ontwikkelen en bent nieuwsgierig;  
 • Je weet klanten te inspireren en te binden met je adviesvaardigheden; 
 • Je hebt minimaal 6 jaar relevante werkervaring bij verzekeraars, beleggingsinstellingen, banken en/of consultancy op het gebied van balansbeheer, financiële risico’s, kapitaalmanagement en financiële planningsmodellen; 
 • Je hebt ervaring met opstellen van wetgevende - en management rapportages zoals bijvoorbeeld ORSA, VCP en/of SFCR en hebt ervaring met relevante wetgeving en regulatory guidelines; 
 • Je werkt graag in een team en bent in staat een team te leiden; 
 • Je bent minimaal 32 uur beschikbaar; 
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. 

Wat bieden we je?

Als je bij PwC gaat werken, kun je rekenen op een breed scala aan opdrachten en klanten en werk je samen met inspirerende collega's. Je kan rekenen op uitgebreide arbeidsvoorwaarden die zijn opgesteld met aandacht voor jouw groei en flexibel werken en leven. Je krijgt een marktconform salaris, een laptop, een auto en een iPhone van de zaak en 32 vakantiedagen per jaar. 

Je werkt in een dynamisch en veelal multidisciplinair team waarbij persoonlijke en professionele groei centraal staat. Bij PwC sta je aan het roer van je eigen loopbaan. Je werk is erg gevarieerd en afhankelijk van de opdracht, de klant, de specialisten in het team en je eigen voorkeuren. Internationale opdrachten behoren ook tot de mogelijkheden. 

Neem je toekomst in eigen hand en solliciteer nu!

Heb je interesse en voldoe je aan alle functie-eisen? Dan zien we jouw sollicitatie inclusief cv en motivatiebrief graag tegemoet. Je ontvangt binnen twee weken bericht over de voortgang. 

Locatie:
Amsterdam, Rotterdam of Utrecht
Meer informatie:

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan gerust contact op met Sr. Talent Acquisition Specialist, Imke Jongschaap.

contactpersoon
Linkedin
 
Contact:
Imke Jongschaap
Corporate Recruiter
t. +31 (0)88 792 23 02
m. +31 (0)6 2200 8393
E-mail
Direct solliciteren:

Graag ontvangen wij je sollicitatie voor de vacature van Manager Balance Sheet Management bij PwC in Amsterdam, Rotterdam of Utrecht inclusief CV en motivatiebrief via deze directe sollicitatielink.

 
Vacaturenummer: 204012WD
 
Vacature geplaatst op 13-10-2021 12:41:37