logo actuarisnl.nl

Consultant - Milliman Pensioenen


Amsterdam -
Je werkt samen met andere collega’s aan uitdagende opdrachten en hebt (veelvuldig) contact met de klant.


Korte beschrijving organisatie
Milliman is een van de grotere onafhankelijke actuariële adviesbureaus ter wereld (www.milliman.com). Milliman is opgericht in 1947 in Seattle als Milliman & Robertson en heeft tegenwoordig meer dan 52 kantoren in de belangrijkste plaatsen wereldwijd.

Milliman Pensioenen is onderdeel van Milliman en volledig gespecialiseerd op het gebied van employee benefits en collectieve pensioenregelingen in het bijzonder. De actuarissen van Milliman Pensioenen treden op als certificerend actuaris en als adviseur van pensioenfondsen, PPI’s en APF-en. Milliman Pensioenen heeft een jarenlange ervaring met dienstverlening voor pensioenfondsen. Dit geldt zowel ten aanzien van de actuarieel ondersteunende activiteiten, de (bestuurs)advieswerkzaamheden als de formele certificering. Het werken voor pensioenfondsen vormt een belangrijk onderdeel van onze kernbedrijfsactiviteiten. Daarbij hebben wij zeer ruime en relevante ervaring met zowel eigen beheer voerende pensioenfondsen als pensioenfondsen die volledig zijn herverzekerd.

Daarnaast adviseert Milliman ondernemingen, ondernemingsraden en deelnemersraden bij het pensioenbeleid en biedt Milliman diverse opleidingen aan. Voor een groot aantal ondernemingen verzorgt Milliman Pensioenen de (pensioen)berekeningen en rapportages ten behoeve van de verslaggeving volgens internationale (IFRS) of Amerikaanse (ASC) verslaggevingsregels.

Bedrijfscultuur
Milliman Pensioenen is een ‘lean-and-mean’-organisatie waardoor wij hoge (internationale) kwaliteit kunnen leveren tegen aanvaardbare investeringen. Naast kwaliteit vinden wij het minstens even belangrijk dat wij onze adviezen helder uit kunnen leggen en worden begrepen.

Onze bedrijfscultuur kenmerkt zich verder door onze kernwaarden: kwaliteit, integriteit en kansen. Onze onderscheidende kenmerken liggen onder andere op het gebied van kwaliteitsborging en onafhankelijkheid.

Door onze dynamische en flexibele organisatiestructuur en ons internationaal netwerk zijn wij in staat op een unieke wijze invulling te geven aan deze kernwaarden zonder daarbij de lokale proactieve en flexibele houding uit het oog te verliezen. Verder leggen wij de verantwoordelijkheid steeds op het juiste niveau in de organisatie, stellen de ontwikkeling van de medewerker centraal en zorgen wij tegelijkertijd ook voor innovatieve oplossingen op maat voor onze klanten.

Binnen Milliman geloven wij in de kracht van diverse teams en mensen. Besluitvorming wordt beter als er vanuit meer invalshoeken overwegingen worden meegenomen. Diversiteit bevordert een brede visie. Verbinding creëren, betrokkenheid en respect voor culturele verschillen dragen bij aan onze bedrijfsdoelstellingen. Wij kijken bewust naar de samenstelling van ons team bij de selectie van nieuwe kandidaten. Of het nu gaat om de man/vrouw verhouding, diverse leeftijden of etnische achtergronden; we nodigen iedereen van harte uit om te solliciteren. 

Functiebeschrijving
De consultant voert zelfstandig en in teamverband opdrachten uit voor onze klanten. Hij/zij werkt samen met andere collega’s aan uitdagende opdrachten en heeft (veelvuldig) contact met de klant. Daarnaast begeleid de consultant de junior consultant. In gesprekken met de klant bespreek jij de behoeftes en vragen van de klant.

Na het opvragen, analyseren en bewerken van de benodigde informatie werk jij aan het vraagstuk. Met behulp van een rapport en/of presentatie geven wij een advies dat aansluit op de vraag van de klant en waar de klant (direct) mee aan de slag kan.

Verantwoordelijkheden

 • Uitvoeren en reviewen van jaarwerken voor pensioenfondsen
 • Uitvoeren en reviewen van berekeningen over waardering van pensioenverplichtingen (IFRS vraagstukken)
 • Maken van (concept) rapporten en presentaties voor de klant
 • Uitvoeren van haalbaarheidsstudies
 • Presenteren van het advies aan de klant
 • Begeleidt junior consultants en werkstudenten/stagiaires
 • Aansturen van team voor de uitvoering van projecten en levert inhoudelijk een bijdrage aan het project/opdracht

Opleiding

 • Master’s degree in econometrie of actuariële eigenschappen en bij voorkeur Actuaris AG
 • Beschikt over WFT diploma’s of is bereid deze te behalen

Ervaring

 • Tenminste 5 jaar relevante werkervaring op het gebied van pensioenen of actuariële vraagstukken
 • Relevante ervaring met Microsoft Excel, VBA, Powerpoint en Word
 • Kwaliteit en kunde om resultaten te vertalen naar heldere aanbevelingen
 • Goede communicatieve vaardigheden. Kwaliteit om theoretische vraagstukken en uitkomsten eenvoudig te vertalen naar praktische situaties en aanbevelingen
 • Zowel zelfstandig als in teamverband kunnen werken
 • Inhoudelijke ervaring met ALM, (IFRS) waarderingsvraagstukken, jaarwerken en certificering

Competenties

 • Analytisch en nauwkeurig in het werk
 • Betrokkenheid
 • Ambitieus
 • Ondernemend in het bedenken van kansen en producten
 • Gericht op ontwikkeling van de eigen prestatie
 • Communicatief en sociaal vaardig (schriftelijk en mondeling)

Wat bieden wij?
Uitdagend en gevarieerd werk, inspirerende en flexibele werkomgeving, mogelijkheden om je persoonlijk en vakinhoudelijk te ontwikkelen en een ‘open’ cultuur en marktconforme arbeidsvoorwaarden.

Klik hier voor ons instagram account

Locatie:
Amsterdam
Meer informatie:
contactpersoon
 
Contact
Rajish Sagoenie
Principal Consulting Actuary
t. +31 20 760 18 88
E-mail
Direct solliciteren:

Graag ontvangen wij je sollicitatie voor de vacature van Consultant bij Milliman Pensioenen in Amsterdam inclusief CV en motivatie t.a.v. Rene van der Meer via onderstaand e-mailadres:


rene.vandermeer@milliman.com
 
 
Vacature geplaatst op 15-11-2021 21:24:20