Vacatures in het Actuariaat

Nieuw boek “Rekenen met risico’s” van Dennis Dannenburg

Bron: Epsilon-uitgaven | Zebrareeks - 28 november 2022
Afgelopen week is “Rekenen met risico’s” van Dennis Dannenburg verschenen over wiskunde bij schade­verzekeringen. In dit boekje kunnen vwo-wiskundeleerlingen op kennismaken met het schadeactuariaat. Help mee om dit boekje te verspreiden op middelbare scholen en zo het prachtige vak  van Actuaris te promoten! Zie epsilon-uitgaven.nl/zebra-reeks.

Een ongeluk zit een een klein hoekje en daarom verzekeren we ons graag tegen pech met onze spullen, gezondheid, inkomen, huis of aan anderen. We betalen daarvoor premies aan een verzekeraar om bij tegenspoed geld of hulp te ontvangen. Maar hoe worden die premies nu berekend?

Dit boekje in de Zebra-reeks van Epsilon Uitgaven laat zien hoe verzekeraars en hun rekenmeesters (actuarissen) wiskundige modellen gebruiken bij schadeverzekeringen. In hoofdstukken van een oplopend wiskundig niveau bespreken we hoe een verzekering werkt, de samenstelling van het verzekeringsrisico, het bonus-malus systeem bij autoverzekeringen, premiemodellen en hun valkuilen, het eigen risico bij zorgverzekeringen en de financiële buffers van verzekeraars.

Met opgaven en afsluitende opdrachten kun je zelf aan de slag en ervaren dat verzekeringen veel interessanter en uitdagender zijn dan je zou denken.

Deel: Zebra-reeks 64 | ISBN: 9789050411943 | Druk: 1, 2022 | Aantal pagina’s: 72 | Onderwerp: rekenen, kansrekening en statistiek | Doelgroep: bovenbouw havo/vwo | Vak: wiskunde A, wiskunde B

Dennis Dannenburg is actuaris en manager Pricing & Control bij De Goudse Verzekeringen.

Wil je dit nieuwsbericht verder delen?
Contactgegevens

CareerGuide

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: +31 36 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Actuaris.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op of stuur hem in via dit formulier.