Vacatures in het Actuariaat
Els Wolters en Angela Lissenburg

Ons nieuwe team NN Actuarissen Life&Pensions

Interview met Els Wolters en Angela Lissenburg - Managing Experts en initiatiefnemers Expertpool

"We zijn heel blij om te kunnen melden dat we gestart zijn met een nieuw initiatief binnen NN Leven & Pensioen. In samenwerking met ILS, PNB en CRO hebben we een nieuw team opgezet: NN Actuarissen L&P."

Aan de initiatiefnemers Els Wolters (manager Expert Centre ILS) en Angela Lissenburg (manager Expert Centre PNB) hebben we gevraagd wat dit team precies gaat doen en waarom het team zo interessant en belangrijk voor onze medewerkers en organisatie is.

Waarom dit initiatief?

“Het idee is ontstaan tijdens een bakje koffie op de 3e etage in DP”, vertelt Els. “Dus dat is alweer even geleden. We werkten samen aan een project en we hadden het over de variëteit aan actuariële werkzaamheden en de externe inhuur van actuariële consultants.”

Angela: “Wij horen regelmatig van onze actuariële collega’s dat zij eigenlijk wel wat meer afwisseling zouden willen in hun werk, maar dat dat soms moeilijk is als je binnen een vaste club werkt. We zien ook dat iedereen het zó druk heeft en er veel te doen is, waardoor we regelmatig externe hulp moeten inschakelen. En dan gaat het vaak om activiteiten die wij betitelen als ‘de krenten uit de actuariële pap’. Bovendien wil je de kennis en ervaring die in zo’n traject wordt opgebouwd, niet kwijtraken.”

“We wilden hier iets op verzinnen en een win-win situatie creëren”, vult Els aan. “Én afwisselend werk voor talentvolle actuarissen én kennis binnenhouden én – als resultaat daarvan - besparen op kosten. Met het initiatief van dit nieuwe team sluiten we aan bij twee beloftes uit onze strategie, namelijk dat we continu op zoek zijn naar manieren om het beste uit onze mensen te halen en financiële kracht.”

Hoe ziet de ideale kandidaat eruit?

Els: “Dit is een baan voor actuarissen met een actieve mindset die houden van afwisseling. Voor mensen die overlopen van ondernemerschap, maar het ook fijn vinden om zich te verdiepen in alle aspecten van onze organisatie. Je moet de drive hebben om een echte actuariële expert te zijn en te blijven en graag net een stapje extra te doen. We zoeken collega’s die met een positieve insteek en servicegerichtheid ons nieuwe team stevig op de kaart kunnen zetten. Alles over deze functie kan je vinden in de vacature op onze interne vacaturesite.”

Dit is een baan voor actuarissen met een actieve mindset die houden van afwisseling.

Zijn er wel voldoende projecten?

“Jazeker! De afgelopen jaren hebben we ervaren dat er altijd opdrachten zijn waar tijdelijk extra expertise nodig is”, zegt Angela. “Daar huren we nu nog externe actuariële consultants voor in. Op dit moment hebben we al diverse concrete projecten en opdrachten voor NN Actuarissen, zoals actuariële ondersteuning en projectleiding bij migratietrajecten, support bij legal dossiers, Pricing trajecten of het Pensioenakkoord. Alle inzet is overigens op projectbasis, dus tijdelijk en je kunt ook meerdere opdrachten tegelijk doen. Vergelijk het met een externe actuariële consultant. “

Waarom is dit goed voor L&P?

Els: “Dit is  een mogelijkheid om talentvolle actuarissen die als ‘eigen ondernemer in loondienst’ willen werken binnen NN te behouden en/of aan te trekken. We bieden de NN Actuarissen een interessante en gevarieerde baan, die uniek is. Behoud van actuariële expertise staat daarbij voorop, daarnaast realiseren we  een kostenbesparing op externe inhuur. Op deze wijze onderscheiden we ons als Leven & Pensioen binnen NN en op de arbeidsmarkt.”

We bieden de NN Actuarissen een interessante en gevarieerde baan, die uniek is.

Waarom is het interessant om bij dit team te werken?

“NN Actuarissen is een unieke afdeling waarbij je echt de hele organisatie ziet”, geeft Angela aan. “Je kan binnen heel Leven & Pensioen ingezet worden. Je hebt afwisseling in werkzaamheden en je werkt heel zelfstandig. Je bewandelt niet de gebaande paden, maar JIJ bepaalt wat je brengt, JIJ bent de expert, de redder in nood.”

Gaan we dit ook breder inzetten voor heel NN?

Els: “Binnen NN Group zijn meer flying squads, maar wat dit team uniek maakt, is dat ze specifiek inzetbaar is voor issues die vooral spelen op de Nederlandse Leven- en Pensioen markt. Kennis van deze markt is daarom essentieel.” “We starten met een club van drie actuarissen in deze pool”, vult Angela aan “Over een jaar of eerder als het succesvol is –wat wij natuurlijk verwachten- willen we deze pool uitbreiden. Wellicht in de toekomst ook voor NN als geheel!”

>> Ga naar de complete vacaturetekst  

 
 

Heb je nog vragen over de vacature? Bel of stel je vraag via WhatsApp aan Els Wolters (Manager) via Els.Wolters@nn.nl of 06-50283829 of aan Angela Lissenburg-Rademaker (Manager) via Angela.Lissenburg@nn.nl of 06-21701182. Vragen over de procedure? Stel je vraag aan Yasmine Korving (Recruiter) via Yasmine.Korving@nn.nl.

Wil je dit interview verder delen?

Geplaatst op 10 februari 2021
Contactgegevens

CareerGuide

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Actuaris.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op of stuur hem in via dit formulier.