Vacatures in het Actuariaat

Genomineerden Actuarieel Talent van het Jaar Prijs 2023

De Actuarieel Talent van het Jaar Prijs is gericht op Actuariële talenten van maximaal 35 jaar. Ook hier staan zichtbaarheid en visie centraal. Actuarieel professionals die nu al een uithangbord zijn voor de beroepsgroep. Anders dan bij de Actuaris van het Jaar, zullen de actuariële talenten niet worden geïnterviewd door de juryleden, maar presenteren ze zich tijdens Dag van de Actuaris aan het publiek. De deelnemers aan de Dag van de Actuaris kiezen uiteindelijk het Talent van het Jaar.

Genomineerd zijn:

Inge Lodder

Inge Lodder

Inge Lodder is een gedreven en ambitieuze jonge actuaris met passie voor innovatie. Na ervaring binnen het werkveld te hebben opgedaan, heeft ze de weloverwogen keuze gemaakt om ELAVV op te richten. Haar visie en leiderschap zijn gericht op het herdefiniëren van het actuariaat door middel van technologische vooruitgang.

Haar denkwijze is doordrongen van innovatie. Ze begrijpt dat technologie de sleutel is tot het optimaliseren van actuariële processen. Door de nadruk te leggen op automatisering en digitalisering van routinetaken, creëert ze ruimte voor diepgaande analyse en strategische besluitvorming.

Terwijl Inge streeft naar vooruitgang, erkent ze ook het belang van behoud van controle. Ze begrijpt dat innovatie gepaard moet gaan met degelijke controlemechanismen, met name op het gebied van dataveiligheid en documentatie. Hierdoor waarborgt ze de integriteit en betrouwbaarheid van de actuariële werkzaamheden

‘Moderne uitdagingen vragen om samenwerking tussen verschillende disciplines. Nauwe samenwerking tussen actuarissen en andere professionals leidt tot een holistische benadering van complexe vraagstukken.’ Haar focus op automatisering, data(veiligheid) en interdisciplinaire samenwerking belooft een transformerende invloed op het actuariële veld.

Johannes Meindersma

Johannes Meindersma
Johannes Meindersma valt op door zijn ondernemerschap, innovatieve denkwijze en het vermogen om conventionele grenzen te doorbreken. Door zijn actuariële achtergrond te combineren met een passie voor data weet hij zich te onderscheiden in het veld.

Johannes voltooide zijn Master in Actuariële Wetenschappen in Lissabon, wat hem een bredere en internationalere blik op het actuariële vak gaf. Tijdens de Postmaster Actuarial Practice Cycle stimuleerde hij medestudenten om hun toekomst binnen het actuariaat te overdenken en om kansen aan te grijpen.

Hij begon zijn loopbaan bij Achmea tijdens de coronapandemie. Werkend vanuit huis nam hij in zijn vrije tijd freelance opdrachten aan in het data science domein om zich verder te ontwikkelen. ‘Opdrachten waar ik soms maar een paar tientjes voor kreeg, maar die wel smaakten naar meer.’ Van het een kwam het ander en na een tijd besloot Johannes zich definitief als freelancer te vestigen op het snijvlak van actuariaat en data science.

Inmiddels heeft hij enkele langlopende opdrachten voltooid binnen de verzekeringswereld. Bij ABN AMRO Verzekeringen werkte hij binnen een digitaliseringstraject aan het moderniseren van de pricing en ontwikkelde hij een tool om de performance van de tarieven beter te kunnen monitoren.

‘Digitalisering biedt nog zoveel mogelijkheden voor verzekeraars om efficiënter te werken.’

Maurice Rodrigues

Maurice Rodrigues

De nominatie van Maurice Rodrigues getuigt van erkenning en waardering voor zijn inzet op het gebied van IFRS17. Als een relatief jonge actuaris heeft hij een cruciale rol gespeeld bij de ontwikkeling van het nieuwe IFRS17-framework voor NN Schade. “Ik had 3 jaar consultancy ervaring op dit terrein en wilde me verder specialiseren. Nog maar net bij NN aan de slag, kwam door omstandigheden de positie van IFRS17 lead vrij. Die verantwoordelijkheid heb ik met enthousiasme opgepakt en staat er nu, na een succesvolle implementatie een geavanceerd rapportagesysteem waar we trots op kunnen zijn.”

Een van de meest opvallende prestaties die Maurice met het project heeft gerealiseerd is de significante verbetering van de datastromen binnen de organisatie. Deze verbeteringen hebben de deur geopend naar geavanceerdere modellen, diepgaandere analyses en uitgebreidere rapportages. "Ik ben ervan overtuigd dat deze vooruitgang uiteindelijk zal leiden tot een verandering in de manier waarop actuariële reserveringen en prijsstellingen worden benaderd.”

Als jonge Actuaris grijpt Maurice de kans om het actuariaat te innoveren. In zijn rol als Business Partner IFRS17 werkt hij nauw samen met collega's van diverse afdelingen zoals Business Control, Management Reporting en Pricing, om nieuwe mogelijkheden te onderzoeken. "Ik zie bijvoorbeeld aanzienlijke kansen om vanuit IFRS17 de brug te slaan naar Solvency II-rapportages, en zet me hier graag voor in.”

Contactgegevens

CareerGuide

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: +31 36 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Actuaris.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op of stuur hem in via dit formulier.