Vacatures in het Actuariaat

Genomineerden Actuarieel Talent van het Jaar Prijs 2021

De Actuarieel Talent van het Jaar Prijs is gericht op Actuariële talenten van maximaal 35 jaar. Ook hier staan zichtbaarheid en visie centraal. Actuarieel professionals die nu al een uithangbord zijn voor de beroepsgroep. Anders dan bij de Actuaris van het Jaar, zullen de actuariële talenten niet worden geïnterviewd door de juryleden, maar presenteren ze zich tijdens Dag van de Actuaris aan het publiek. De deelnemers aan de Dag van de Actuaris kiezen uiteindelijk het Talent van het Jaar.

Genomineerd zijn:

Iris Nonneman

Iris Nonneman
Foto: Jacques Kok

Iris Nonneman studeerde Actuariële Wetenschappen aan de UvA. Als student nam ze deel aan de Dag van de Actuaris en ontmoette daar Linda Vos. Geïnspireerd door haar verhaal over PHREND (Predicitive Healthcare with Real-world Evidence for Neurological Disorders) besloot ze contact te houden. Dit resulteerde in een onderzoeksopdracht naar uitbreiding van het PHREND model dat artsen helpt om voor MS-patiënten gelijk de juiste en meest effectieve behandeling voor te schrijven. De scriptie over dit onderzoek leverde haar de Johan de Wit scriptieprijs 2020 op en de prijs voor beste scriptie van de Economics & Business faculteit van de UvA op.

Iris is Associate quantitative consulting bij PwC. Daar ontwikkelt zij zich over het brede actuariële werkveld. Nieuwe technieken vanuit Data Science zoals bijvoorbeeld Natuaral Language Processing bieden haar de kans om op een andere manier problemen op te lossen. “Ik vind het geweldig om buiten de gebaande paden om nieuwe wegen te ontdekken. Nieuwe technieken toe te passen in het bestaande werkveld of andersom; onze actuariële kennis in te zetten op maatschappelijk terrein.”


David Bultsma

David Bultsma David Bultsma behaalde zijn bachelor en master econometrie aan de Universiteit van Amsterdam, waar zijn interesse werd gewekt voor de combinatie van big data, finance en technologie. De grote verscheidenheid aan financiële producten die er bestaan, en hoe aan de hand van verschillende modellen en beschikbare data de juiste waarde daarvoor kan worden bepaald, sprak erg aan.

David is sinds 1 maart 2021 begonnen bij Nationale Nederlanden in de rol als Pricing Actuaris in een team van medeactuarissen, data scientists en data-analisten. In deze rol richt hij zich o.a. op de ontwikkeling en het beheer van de pricingmodellen voor zakelijk schadeproducten. Daarnaast werkt hij mee aan productontwikkeling en het maken van tools om belangrijke data-inzichten aan de rest van de organisatie beschikbaar te stellen.

“Het leuke van mijn werk bij NN is dat ik zowel inhoudelijk flink de diepte kan induiken, maar ook veel met collega’s van diverse afdelingen en met verschillende achtergronden aan tafel zit. Daarnaast heb ik het altijd erg interessant gevonden om met behulp van modellen en beschikbare data in de toekomst proberen te kijken, om zo voor onze producten bijvoorbeeld de frequentie en grootte van schades te voorspellen, en daarmee de beste prijzen voor onze klanten in deze competitieve markt te bepalen. Dit levert altijd complexe en uitdagende puzzels op. Tel daar een team van zeer fijne en kundige collega’s van wie ik veel kan leren bij op, en je hebt de perfecte start binnen de actuariële wereld, waarin ik hopelijk nog vele mooie jaren ga doorbrengen. Het is in ieder geval een eer om in mijn relatief korte loopbaan nu al deze nominatie te krijgen”.


Yvonne Prins

Yvonne Prins Yvonne Prins studeerde Toegepaste Wiskunde aan de Universiteit van Twente. Geïnspireerd door haar werk bij a.s.r. besloot zij in de avonduren de studie Actuariële Wetenschappen aan de UvA op te pakken. Met succes, in 2020 rondde ze de Actuarial Practice Cycle af.

Yvonne is binnen a.s.r. als team lead met haar team verantwoordelijk voor de ontwikkeling van actuariële projectiemodellen voor zowel Leven, Pensioen en Uitvaart en binnenkort ook voor Schade en AOV. Ze weet als geen ander de brug te slaan tussen de gebruiker en de techniek. “Ik vind het geweldig om me te verdiepen in bijvoorbeeld IFRS 17 en te begrijpen wat de consequenties daarvan zijn voor het verzekeringsbedrijf en hoe we vervolgens de verslagleggingsafdeling optimaal kunnen ondersteunen met onze modellen.” Yvonne neemt binnen a.s.r het initiatief om de samenwerking over de afdelingen heen te stimuleren. “Door die samenwerking ontstaat er kruisbestuiving en kunnen we veel meer uit onze modellen halen.”

Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Actuaris.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956