Vacatures in het Actuariaat

Terugblik Dag van de Actuaris 2021

Geplaatst op 11 oktober 2021

Op donderdag 7 oktober jl. vond de jaarlijkse Dag van de Actuaris plaats, in het Achmea Congrescentrum in Zeist. Macht, tegenmacht en onmacht vormden het centrale thema van de Dag van de Actuaris 2021.

Impressie van de dag

De dag werd geopend door Jeroen Smit, dagvoorzitter, onderzoeksjournalist en schrijver oa. van het boek Het drama Ahold. De eerste spreker, Thijs Smit was een van de spelers in dit boek, een Auditor met een rechte rug die de zaal het advies meegaf, mee te buigen maar niet te wijken.  Ook externe sprekers als Pacelle van Goethem, gespecialiseerd in de 'Macht van de aardige mens', namen de zaal mee in de logica van charisma en beïnvloedingspsychologie . Stephan van Stalborch keek terug op de onderhandelingen rondom het pensioenakkoord, met alle dimensies die daarbij komen kijken. 

Verkiezing Actuaris van het jaar

Prof. Dr. Katrien Antonio  werd door haar beroepsgenoten en de vakjury uitgeroepen tot Actuaris van het Jaar 2021. De andere genomineerden waren K. (Kees) van Heugten AAG en J.W.R. (Jan) de Wit AAG, beiden vanwege hun maatschappelijke bijdrage aan de Covid modellen. 

Katrien Antonio 

Katrien heeft talrijke wetenschappelijke publicaties op haar naam staan en weet haar kennis op een leuke en bijna speelse manier over te brengen op de actuariële beroepsgroep en de brug te slaan naar de dagelijkse praktijk. Inmiddels worden haar inzichten door vele verzekeraars toegepast.

In de ogen van de jury dwingt Katrien Antonio respect af door haar diepgaande kennis en visie op de ontwikkelingen in en van het vakgebied. Met haar aanstekelijke manier van spreken is zij een inspiratiebron voor velen.

 

Middagprogramma

In de breakout sessies was er aandacht voor de Kracht van kennis (RGA), Macht van de modellen (NN) en Data als driver om macht te organiseren (FTE|ROND). Loes de Boer liet zien hoe netwerkanalyse een organisatie zich optimaal in kan richten, ook als dat bijvoorbeeld gaat over wie er na de lockdown op kantoor komt werken en met wie? Lees hiervoor ook haar meest recente blog

Talent van het Jaar

Eerder op de dag werd ook de Actuarieel Talent van het Jaar Prijs uitgereikt. Deze ging naar Iris Nonneman. De andere genomineerden waren David Bultsma en Yvonne Prins


Iris Nonneman

Iris is Associate quantitative consulting bij PwC. Haar bijdrage aan PHREND (Predicitive Healthcare with Real-world Evidence for Neurological Disorders), een model dat artsen helpt om voor MS-patiënten gelijk de juiste en meest effectieve behandeling voor te schrijven, maakte indruk bij het publiek en gaf de doorslag voor haar verkiezing.


Paneldiscussie

Jeroen Smit ging in gesprek met Sabijn Timmers (CFRO Pensioenfonds Rail & OV), Wilbert Ouburg (CRO Nationale-Nederlanden) en Roel Willems (Group Actuarial Director Achmea) over macht, het organiseren van tegenmacht en het omgaan met onmacht. Zij lieten zien dat er wekelijks dilemma’s zijn waar ze mee moeten handelen, met een visie op integriteit en maatschappelijke verantwoordelijkheid. 

De dag werd mede mogelijk gemaakt door RGA, FTE, NN en Achmea

Wil je dit nieuwsbericht verder delen?
Contactgegevens

CareerGuide

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: +31 36 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Actuaris.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op of stuur hem in via dit formulier.