Vacatures in het Actuariaat

Dilemma’s rondom macht in actuariaat

Geplaatst op 08 september 2021
We hebben ze allemaal, opvattingen over wat moet, over wat mag en wat niet mag. Tijdens de  paneldiscussie op de Dag van de Actuaris gaat Jeroen Smit op zoek naar de grenzen van macht. Aan de hand van fictieve situaties vraagt hij Sabijn Timmers (CFRO Pensioenfonds Rail & OV), Wilbert Ouburg (CRO Nationale-Nederlanden) en Roel Willems (Group Actuarial Director Achmea) naar hun ervaringen.

Hij speelt daarbij een rol, ondervraagt op socratische wijze, dat wil zeggen niet om te winnen, niet om iemand in een hoek te drijven, maar om gezamenlijk achter de waarheid te komen. Want waarom doe je wat je doet? Hoe ver mag je gaan? En wanneer ontstaat er twijfel?

Smit verwierf als onderzoeksjournalist faam met het schrijven van boeken over een tweetal spectaculaire debacles die het Nederlandse bedrijfsleven troffen, te weten Het Drama Ahold (2004) en De Prooi, blinde trots breekt ABN Amro (2008). Daarnaast presenteert en werkt hij mee aan radio- en tv-programma’s. Zo is hij als redacteur betrokken bij het programma ‘De achterkant van het gelijk’. In het verlengde hiervan werkt hij, tijdens de Dag van de Actuaris, samen met de panelleden een aantal cases uit waarbij vragen worden gesteld over dilemma’s binnen hun vakgebied.

Jeroen Smit heeft in de praktijk ondervonden dat ‘schandalen’ altijd onschuldig beginnen. ‘Als de tegenmacht niet goed is georganiseerd vormt dat een voedingsbodem voor escalatie.’ Maar hoe doe je dat en welke rol speel je daar zelf in? Bezoek de Dag van de Actuaris 2021 en laat je inspireren!

Mis het niet, bekijk hier het volledige programma en meld je nu aan. (Er zijn nog beperkt kaarten beschikbaar. )

Meld je hier aan >>

Wil je dit nieuwsbericht verder delen?
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Actuaris.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956