Vacatures in het Actuariaat

Actuaris van het Jaar 2021: Katrien Antonio

Geplaatst op 08 oktober 2021

Juryrapport Actuaris van het Jaar 2021

Uitgereikt aan Katrien Antonio op 7 oktober 2021

Voor de jaarlijkse toekenning van de Actuaris van het Jaar prijs komen actuarissen in aanmerking die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling en/of toepassing van het actuariaat of het financieel riskmanagement, met substantiële en aantoonbare maatschappelijke relevantie.

De jury, onder leiding van Ronald Latenstein, heeft de drie genomineerde kandidaten op basis van deze criteria beoordeeld en op 7 oktober Katrien Antonio uitgeroepen tot Actuaris van het Jaar 2021. De achtkoppige jury erkent haar leidende positie in de wetenschappelijke ontwikkeling van het actuariële vakgebied. Op het gebied van Schade en Leven dragen haar diepgaande onderzoeken bij aan betere sterftemodellen, reserverings- en prijstechnieken. Daarbij verrijkt zij de traditionele actuariële leer met inzichten uit Data Science, Artificial Intelligence en Machine Learning.

Ze heeft talrijke wetenschappelijke publicaties op haar naam staan en weet haar kennis op een leuke en bijna speelse manier over te brengen op de actuariële beroepsgroep en de brug te slaan naar de dagelijkse praktijk. Inmiddels worden haar inzichten door vele verzekeraars toegepast.

Als hoogleraar actuariële wetenschappen in Leuven en als hoofddocent in Amsterdam draagt ze met veel passie en inzet bij aan de vorming van een nieuwe lichting actuarissen. Daarbij stimuleert ze haar studenten over de grenzen van het eigen vakgebied heen te kijken en zich te bekwamen in nieuwe statistische technieken. Dat stimuleert actuarissen om ook die verbreding in het latere werk op te zoeken, wat aansluit bij de gewenste ontwikkelingsrichting van het actuariële beroepsprofiel.

In de ogen van de jury dwingt Katrien Antonio respect af door haar diepgaande kennis en visie op de ontwikkelingen in en van het vakgebied. Met haar aanstekelijke manier van spreken is zij een inspiratiebron voor velen.

Namens de jury,

Ronald Latenstein
Voorzitter

Wil je dit nieuwsbericht verder delen?
Contactgegevens

CareerGuide

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: +31 36 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Actuaris.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op of stuur hem in via dit formulier.