Vacatures in het Actuariaat

Actuaris van het Jaar 2022

Dag van de Actuaris - PrijsDe genomineerden voor de Actuaris van het Jaar Prijs 2022 zijn bekend. De jury heeft alle voordrachten vanuit het publiek bestudeerd en beoordeeld op basis van hun bijdrage aan het actuariële vakgebied, maatschappelijke relevantie en herkenbaarheid en visie op het vak.

Daaruit is dit jaar een drietal aan genomineerden gekomen: Angela van Heerwaarden, Jan-Huug Lobregt en Wilbert Ouburg.

De jury onder leiding van Ronald Latenstein zal de komende weken de genomineerden gaan interviewen. Ook krijgt het publiek de mogelijkheid haar stem uit te brengen. De uitreiking van de Actuaris van het Jaar Prijs vindt plaats tijdens De Dag van de Actuaris op 6 oktober.


De genomineerden:

Jan-Huug Lobregt

Jan-Huug Lobregt Jan-Huug is als partner verantwoordelijk voor PwC’s EMEA Risk Modelling Services. Hij is een inspirerende leider, pakt zijn verantwoordelijkheden en geeft in zijn bedrijf veel jonge talenten een kans.

‘Volgens mij is niets onmogelijk’, is de lijfspreuk van Jan-Huug Lobregt en dat tekent hem als professional. “Ik mag graag krachtig verwoorden waar het op staat. Niet om te choqueren, maar om mensen aan het denken te zetten. Zeker voor onze beroepsgroep geldt dat de kansen voor het oprapen liggen. Maar dan moet je wel in actie komen, meegaan met de ontwikkelingen en het voortouw durven nemen. Met hun expertise kunnen juist Actuarissen een zinvolle bijdrage leveren aan de maatschappelijke thema’s die nu leven. Binnen PwC geven we daar invulling aan door ons werkveld te verbreden richting onder andere Klimaatmodellering en Health Analytics.”

Jan-Huug is jarenlang bestuurslid geweest van het AG en op dit moment lid van de werkgroep ESG. Daarnaast is hij een veelgevraagd spreker die op een bevlogen wijze zijn enthousiasme voor de beroepsgroep ventileert.

Quote bij nominatie: “Als Jan-Huug ergens spreker is, ga ik altijd 'verlicht' naar huis. Hij kan echt mensen raken door zijn gedurfde 'gekheid', geeft zelf het goede voorbeeld en brengt belangrijke zaken onder de aandacht.”

Angela van Heerwaarden

Angela van Heerwaarden Angela is Actuarieel Manager bij Arcturus en daarnaast Programmadirecteur AEMAS/APC aan de UvA.

Haar hele loopbaan is ze actief geweest binnen het Koninklijk Actuarieel Genootschap. In diverse rollen heeft ze zich ingezet voor de beroepsgroep, zo was ze o.a. bestuurslid, stond ze aan de basis van het beroepsprofiel en is ze nu Voorzitter van de commissie Accreditatie Permanente Educatie. Zelf vindt ze haar grootste bijdrage aan het vakgebied het opzetten van de AEMAS.

“Ik ben er trots op dat we in samenspraak met alle partijen in 2010 onze postdoctorale opleiding APC hebben opgezet. Het is een succesvol opleidingsprogramma gebleken dat op een geweldige manier voor Actuarissen de brug slaat tussen de academische wereld en de praktijk. Ik heb er dan ook geen moment over na hoeven te denken toen ik in 2020 terug werd gevraagd als programmadirecteur en ik er sindsdien weer mijn kwaliteitsstempel op mag drukken.”

Als Actuarieel Manager helpt ze kleinere schadeverzekeraars. “Schadeverzekering is mijn passie, ik ben gek op natuurrampen en ander van buiten komend onheil. Vanwege de praktijk: de verzekeraar kan dan van grote betekenis zijn voor klanten, en de actuaris is weer van grote betekenis voor het risicomanagement van de verzekeraar. Maar zeker ook vanwege de theorie: kansrekening, risicomaten, extremen, je kunt me er ’s nachts voor wakker maken.”

Quote bij de nominatie: “Vanwege haar onvermoeibare passie en inzet voor het actuariële vak. Niet alleen binnen het AG, maar ook richting toekomstig actuarissen aan de UvA. Ze heeft oog voor talent. En dat alles met een groot hart!”

Wilbert Ouburg

Wilbert Ouburg Wilbert is Chief Risk Officer bij Nationale-Nederlanden Leven & Pensioen.

“Langlevenrisico loopt als een rode draad door mijn actuariële loopbaan. Zo is hij 6 jaar lid geweest van de werkgroep AG Prognosetafels, waarvan 4 jaar als voorzitter. En meer recent hebben we vanuit Nationale-Nederlanden in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam een nieuw, onafhankelijk onderzoekscentrum op het gebied van langlevenrisico opgericht. In dit centrum komt wetenschap en praktijk bij elkaar om daarmee overheden, beleidsmakers en de financiële sector te voorzien van nieuwe inzichten.”

Wilbert begon zijn loopbaan als docent wiskunde. De liefde voor kennisoverdracht bleef toen hij de overstap maakte naar het bedrijfsleven. “Ik heb jarenlang les gegeven aan Actuarieel Analisten en startende Actuarissen bij het Actuarieel Instituut en de UvA. Daarnaast ben ik als mentor, verbonden geweest aan de actuariële opleiding van de UvA. Boeiend en dankbaar werk om met de mens achter de Actuaris bezig te zijn.”

Quote bij de nominatie: “Wilbert heeft zich jarenlang ingezet voor het actuarieel onderwijs. Als docent en als mentor. Op een heel bijzondere manier. Wilbert is coachend, stimulerend, activerend, geduldig, ontzettend sympathiek en benaderbaar.”

Breng uw stem uit

Zoals elk jaar kunt u stemmen op de Actuaris van uw keuze. Het oordeel van de jury in combinatie met de stemming vanuit het publiek bepaalt de winnaar van de Actuaris van het Jaar Prijs 2022.

Stemmen mag maximaal 1 keer per persoon. Er kan gestemd worden tot 3 oktober, 18:00 uur.


Loading
Contactgegevens

CareerGuide

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Actuaris.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op of stuur hem in via dit formulier.